MØNSTRETE OG GEOMETRISKE FLISER – TRENDER INNEN INTERIØRDESIGN

Kom deg forbi hvite og grå kvadratiske fliser! Dagens fliser kan tilby spennende, fargerike og mønstrete varianter i innovative geometriske formater som gir deg et helt nytt interiørvalg. Enten du velger de åttekantede flisene i viktoriansk stil, Marrakech inspirerte fliser, store heksagonfliser eller andre mønstrete fliser, er suksessfaktoren for å oppnå det unike dekorative resultatet, garantert. Dekorflisene blir midtpunktet i rommet og du kan kombinerer med strømlinjeformede, enkle og arkitektoniske møbler, belysning og baderomsdetaljer. Dette skaper et moderne utseende fylt med karakter og kunstnerisk sans. Med mønstrede fliser kombineres en følelse av nostalgi og kvalitetshåndverk med design.

Dekorflisene blir midtpunktet i rommet og du kan kombinerer med strømlinjeformede, enkle og arkitektoniske møbler, belysning og baderomsdetaljer.

Disse innovative flisvalgene blir ofte blikkfang som definerer interiørstilen i rommet ditt. Gode eksempler er følgende illustrasjonsbilder med Tonalite Arabesque til venstre og Kuki fliser fra Cooperativa Ceramica d’Imola til høyre.

For et elegant og stramt utseende, gå for svarte og hvite mønstrede fliser og bland dem med naturlige materialer som tre og betong, og innred rikelig med hvitt for å holde den frisk følelsen. Komposisjonsmønstre, hvor sammensetningen av flere fliser danner et tema, er også et unikt interiørelement når disse blir plasser strategisk i rommet. Til høyre er et godt eksempel på dette; fra Tuli-Charme serien fra Bardelli.

Symmetriske dekorfliser som skaper geometriske former er også et spennende alternativ.                Her får du alle vedlikeholds fordelene til porcellanato flis sammen med de estetiske utrykkene som kjennetegner sementflisene.  Husk at porcellanato fliser ikke har behov for impregnering, og er mer slitesterke enn for eksempel støpte sementfliser. Betongreys serien fra Terratinta gir deg muligheten å velge mellom 8 ulike dekorer som kan kombineres sammen for å skape symmetriske og artige former.

Badegulv er et flott sted å legge store geometriske fliser, satt sammen i ulike farger og formater.  Blandingen av de ulike formatene og fargene som er tilgjengelig i Le Terre serien er gode eksempler på dette.

Dekorative fliser gir karakter og dybde til moderne bad når du velger riktige fargekombinasjoner.

Vi elsker blanding av det gamle med det nye, nøytrale farger med skarpe fargemarkeringer, tradisjonelle fliser med elegante møbler og uvanlige kuriositeter.

Hvorfor ikke lage ditt eget storskala mønster med et unikt arrangement av farger etter dine egne interiørvalg?

leterre1560
Le Terre i 15×60 format

Riktig kombinasjon av fliser og andre materialer skaper unike resultater. Hva med disse beige dekorflisene fra Memory serien fra Cerim med et rustikk baderomsmøbel i tre?

Memorybad
Memory fra Cerim

Noen ganger jobber man med rom som har en definert karater som krever modige og kreative valg for å harmoniseres med resten av bygningen. Da er det viktig å tenke utenfor boksen.  Noe av det tøffeste vi har sett i de siste månedene er pop-art kunsten oversatt til flisprodukter. Gode eksempler på dette er POP og MASH-UP serien fra Cooperativa Ceramica d’Imola. Du finner neppe noe mer kreativt og fargerikt.

Mens fliser alltid har vært et populært alternativ på bad, på grunn av deres evne til å tåle slitasje og vann, er deres bruk i soverom, spiserom og stuer noe helt nytt i Norge. Med flis serier som tilbyr mange format og fargevalg er det nå mulig å skape en rød tråd gjennom hele huset, til og med utendørs, ved å bruke samme flisoverflate eller flisstil på flere av husets arealer.  Denne stuen på bildet, oser av eleganse og moderne følelse.

ardoise
Ardoise fra Ceramiche Rex

Hovedbudskapet er at miksen mellom dekorative og mer nøytrale elementer er kritisk. Vi har sett mange suksesshistorier hvor man har blandet retro fliser med strømlinjeformede og stramme baderomselementer, for å skapet et unikt og moderne utseende med karakter.

En vegg dekorert med riktig tilpasset dekorflis eller med et innovativt flisformat vil gi meget stor effekt, spesielt på små bad.

mashup
Mash-up fra Cooperativa Ceramica d’Imola

Som du ser er ikke fliser bundet til de kjedelige og gamle valgene som man hadde for bare noen år siden. Det finnes så mange fantastiske varianter tilgengelig i dag, som gjør det mulig å skape unike og ikke minst spennende rom med noen få og enkle valg.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s