Teglsteinsvegg? Skap lune og rustikke flater med mursteinfliser

Trenden med å eksponere murstein i interiørarealene kom fra New York, da flere fabrikk- og arbeidsområder ble konvertert til boliger, og sjarmerende originale teglsteinsmurer ble brukt til å markere de industrielle omgivelsene. Utseendet har holdt seg som en populær måte å bringe et rustikk uttrykk og karakter til interiøret. Denne trenden blir nå brukt i boliger og næringsbygg over hele verden.

Murveggen kan ha mange forskjellige fargenyanser. Fargene på steinen varierer avhengig av hvilken naturlig leire som brukes til produksjonen. Det er dette som gir steinen sandige toner av beige, skifergrå og nyanser av ulike dype røde farger.

Ekte murvegger er ofte lite praktiske, hvor løse partikler og grove strukturer kan gjøre dette til et umulig alternativ for flere interiørområder.

Imitasjon av murstein produsert i fliser er den perfekte interiør løsningen, og Norfloor har nettopp lansert et stort utvalg av disse produktene. Ved hjelp av den nyeste porcellanato pigmenterings- teknologien, gjenskaper våre mursteinfliser et utseende som gjengir unike detaljer i hver enkelt flis, og gir et perfekt bilde av et murverk. Resultatet er et tilnærmet autentisk bilde av den originale murveggen.

Mursteinfliser kan brukes både på gulv og vegg og er tilgjengelig som enkeltstående fliser i 7,5×30 formatet eller i større 30×60 fliser. I det siste tilfelle kommer et mursteinmønster allerede trykt på en flis, som kun må kombineres sammen med flere fliser og hvor det er viktig at man bruker samme fugefarge brukt på flisen, for at ikke skjøtene skal synes.

Det tradisjonelle murstein leggemønsteret med halv forbante fliser er det mest populære mønsteret, men fiskebein eller blandinger av ulike fargede fliser er også mønstre som mange kreative benytter seg av.

Mursteinfliser er perfekte for å flislegge over kjøkkenbenken, men også egnet for oppholdssteder og kommersielle områder som for eksempel restauranter som ønsker det klassiske kaffehus utseende.

Da flisene er produsert i porcellanato kvalitet er de lett å rengjøre, uten at man behøver noen spesialvaskemidler. Flisene har et ekstremt lavt vannopptak på < 0,5%.

Det lave vannopptaket gjør at mursteinflisene er frostsikre og kan derfor også trykt brukes til å kle utvendige veggeroverflater eller piper. Mursteinfliser kan også benyttes til utvendige gulvflater.

Produktbildene presentert i denne artikkelen er fra vår Brick fliser, Stoneantique og Mash-up serie. Mer informasjon på disse og andre fliser finner du på vår Norfloor fliser websiden.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s