2cm tykke fliser med støtteben; vår tekniske sjef tester konseptet

Vår tekniske sjef Geir Sørensen har selv testet bruken av 2cm flisheller sammen støtteben på sin hytte. «Systemgulv» hvor det benyttes 2cm tykke fliser sammen med PPT støtteben som leveres i ulike høyder, er relativt nytt og har kun vært på markedet de siste to årene. Dette systemet er veldig enkelt og raskt å installere, samtidig med at flisene er vedlikeholdsfrie og tåler høye belastninger på grunn av tykkelsen (pass på at den reelle flistykkelsen virkelig er 20mm, og ikke tynnere). Geir bestemte seg for å utføre monteringen selv, for å kunne bli enda bedre kjent med systemet. En annen fordel ved dette konseptet er at det gir lett tilkomst til underlaget ved behov. Geir hadde to kummer som ikke kunne tildekkes, og nå er det lett å bare løfte flisen rett opp uten noe form for demontering. Resultatet ble som dere ser utrolig bra, men la oss gå gjennom de ulike fasene av prosjektet.

 1. DEKNING AV UNDERLAGET
  Siden verandaen skal bygges over en gressplen, er det fornuftig å dekke overflaten med geo- duk og grus slik at ikke gresset vokser opp under gulvet.
  Fase 1-Side 001
 2. BYGGING AV RAMMEVERK I TRE
  Det bygges opp gulvdragere med trykkimpregnerte tre-plank i min. 98 x 148mm dimensjon, som skal fungere som bæring for det nye gulvet. Det er her først lagt 4 stk. tilfarerbjelker med lik avstand.  Deretter kryssende bjelker bestående av 2 par av gangen med et mellomrom på ca. 1 cm for at vannet kan renne gjennom. CC på disse er 80cm, fordi den valgte flistypen er 80 cm lang. Velges flis som er 60 x 60 cm, må senteravstanden være 60 cm. Støttebenene legges direkte på treverket, og er i dette prosjektet montert uten skruer. Bruk skruer om ønskelig. Her benyttes det faste støttebene med en høyde på 1,2cm. Pass på at flisene og støttebena er på linje og i samme høyde.  Juster om nødvendig derfor høyden på tre-dragerne.  Man kan også få støtteben som kan reguleres i høyden fra 8-30 cm.

  Fase 2-Side 001

 3. LEGGING AV FLIS
  Deretter legges 2cm flisene på støttebenene. Støttebene har avstandstykker for å oppnå ønsket fugbredde mellom flisene. Derfor går det meget raskt å legge flisene.   I dette prosjektet er det benyttet støtteben som gir 3mm fugespalte. Flisene Geir valgte er Details of Wood Grey 40x80cm fra Cerim som gir et fantastisk naturtro tre-utseende, og som samtidig har en utmerket sklisikkerhet. Samme flis finnes også i 60x60cm format.
  Fase 3-Side 001

 4. BYGGING AV TRAPP
  For å komme i samme nivå som inngangsdøren må det bygges en totrinns trapp opp fra gulvflaten. Dette er her gjort med vanlige støtteben som kan reguleres i høyden. Her brukes en justeringsnøkkel for å justere høyden etter at flisene er montert. Man kan også benytte selvnivilerende støttebene som er regulerbare i høyde (75 til 120 cm) og kompenserer for et eventuelt fall på gulvet, opp til 5 grader. Med denne teknikken er det mulig å ha fall på undergulvet, men samtidig få et vaterrett gulv å gå på.

  Fase 4-Side 001

 5. OPPTRINN MED FLIS
  Noe som også er helt genialt med systemgulv, er at det er også mulig å bruke de samme 2cm flisene for å dekke opptrinnene med bruk av syrefaste klips som holder flisen på plass både på øvre og nedre fliskant.

  Fase 5-Side 001

 6. RESULTATET
  Etter kort tid har man et resultat som gir lang levetid og et lekker utseende til terrassen. Vår teknisk sjef er super fornøyd med resultatet og anbefaler gjerne dette systemet både til private og profesjonelle kunder. Gulvet tåler store belastninger, selv i dette fjellområdet med store snømengder om vinteren.

  Fase 6-Side 001

  Bruken av 2cm fliser på uteområder gir et fantastisk resultat og har mange fordeler;

  • Rask og enkel montering
  • Ingen vedlikeholdsbehov
  • Slitesterke og sklisikre overflater

  Du finner et stort utvalg 2cm fliser hos Norfloor og vi lagerfører de mest brukte støttebenvariantene. Ta turen innom en av våre butikker og snakk med en av våre fagmenn på hvordan du kan benytte dette geniale systemet.Du kan også les mer om 2cm flisheller og de ulike bruksområdene på vår nettside.

   

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s