Dekorfliser, marrakech og historiske fliser i dagens interiør-trender

I de senere årene har keramikkindustrien gjennomgått en revolusjon innenfor produksjonsteknologi og designmuligheter og skaper i dag unike og vedlikeholdsfrie dekorfliser.

Ved å benytte mange hundre år gamle stil-trender fra sement -og terrassofliser samt ved å tolke grafiske mønstre og teknikker fra tekstil -og tapet sektoren, har en helt ny verden av muligheter åpnet seg.

Med kombinasjon av moderne og innovativ produksjonsteknologi og estetikk, er poenget å utnytte hovedfordelene med porcellanatoflisens egenskaper; minimalt vannopptak; høy slitestyrke; lysbestandighet; motstandsdyktighet mot kjemikalier og temperatursvingninger.

Takket være «inkjet»; digital dekorering, og «third fire»; en teknikk der flisene etter brenning blir påført glasurdekorasjon og brent på nytt, har man i dag helt nye dekorasjonsmuligheter med nærmest uendelige variasjonsmuligheter.

Terratinta Ceramiche, høyt anerkjent og en ledende leverandør til det skandinaviske flismarkedet har på sin usedvanlig og helt enestående måte gjenskapt dekorflisenes eldgamle mønster til dagens interiørtrender og stiler … og alltid 100 % #MadeInItaly.

 #terratintastyle er varm og minimalistisk, «cozy and stylish» og har med sitt fantastisk utsøkte og vakre særpreg beholdt typisk skandinavisk design med rene og essensielle linjer slik vi skandinaver foretrekker, selv om all design og produksjon foregår i Italia. Terratinta Ceramiche har designet mange ulike dekor-kolleksjoner de siste årene:

Betonepoque

Unik flisdekor innen flisbransjen der vintage og tradisjon smelter sammen til et uttrykk av minimalisme og modernitet. Asymmetrien, ripene og slitasjeinntrykket skaper en gjennomført årgangs-effekt som forsterkes på større overflater hvor sjatteringsgraden mellom flisene danner en unik visuell effekt. Fargene White-Grey og Clay-Mud er perfekte kombinasjoner for moderne interiørløsninger og også for den som er ute etter en særegen og samtidig nøytral overflate.

Betonepoque dekorfliser kan brukes både på gulv og vegg, i private boliger og offentlige arealer. De er tilgjengelig i 20×20 cm rektifisert format og kan legges med 2 mm fugebredde.

9 ulike dekorer leveres både enkeltvis og i egendefinert miks der man fritt kan velge fra 2 til 9 dekorer, noe som gir maksimal fleksibilitet. De er produsert med digital teknologi og har en behagelig slett matt og totalt vedlikeholdsfri overflate som ikke endres over tid.

Betongreys – Marrakech

Betongreys serien inneholder Marrakech dekorer i kalde kromatiske toner «Cold-dekorene», og varme toner «Warm-dekorene». Disse dekorene er for de som foretrekker symmetri, et mer definert uttrykk og en mer minimalistisk stil. Ved å kombinere de ulike dekorene vil mønstrene flukte og danne den velkjente og praktfulle visuelle effekten vi gjerne ser i gamle bygninger fra 1800 tallet.

Tilgjengelig i det u-rektifiserte 20×20 formatet er 4 ulike enkeltstående mønster. Alternativt kan man velge en enkelt dekor, eller en mix av alle.

Marrakech kan brukes som gulv- og veggflis, i private hjem og lett trafikkerte offentlige områder. De er produsert ved bruk av digital teknologi og har en lett strukturert overflate.

Stonemarble – Marble Patterns

Dette er kombinasjonen av det klassiske og det moderne.  Carrara marmoren, selve definisjonen av det tradisjonelle og vakre, kombinert med de moderne «Patterns» dekorene i sort og hvit.

Marble Patterns har 12 friske originale dekorer, en blanding av geometriske og klassiske linjer, i rektifisert 15x15cm format som kan kombineres (i modul) med de ulike formatene av den hvite Carrara marmoren i samme serie.

Tilgjengelig i alle de 12 forskjellige enkle dekorene eller en tilfeldig blanding av dem alle. Kan brukes både på vegg og gulv i private hjem.

Produsert i det som kalles «third fire» metoden der dekoren legges på den hvite overflaten av flisen for å skape en unik dybde, et enestående håndverk som frambringer disse utsøkt vakre dekorene.

Betonsquare dekorer

Innovativ, estetisk og tradisjonell u-rektifisert dekor i 10×10 cm format.

De 9 ulike dekorene i Betonepoque-serien er her skalert til et mindre format der sjatteringsvariasjonen mellom flisene (white-grey og clay-mud) generer toneforskjeller også på de samme dekorasjonene, noe som skaper en usedvanlig grafisk og helt briljant effekt av 150 ulike dekorer.

Produsert med bruk av digital teknologi og er egnet for bruk på vegg og gulv i private hjem og offentlige bygg med moderat trafikk.

Betonstil-Mixdeco

Den siste tolkningen av flisdekorer fra Terratinta Ceramiche er den mest aktuelle og den første med rene farger. 9 ulike dekorer i variert i stil med mønster fra det mest klassiske til det mer moderne og geometriske.

Fargene er dagens aller mest trendy nyanser innenfor skandinavisk interiørdesign som grønn (Wild Sage), rosa (Rosy Blush) og blå (Deep Navy).

De finnes rektifisert i 20×20 cm i en mix av alle de 9 ulike dekorene med matt eller blank overflate «satin» eller «wet&shiny». Mixdecò kan brukes både som gulv og veggflis i private hjem og offentlige arealer med lett trafikk.

Dekoren som skiller seg mest ut av alle er Union Mix der alle fargene og dekorene er kombinert og sammen skaper et unikt fargespill i en usedvanlig eksklusiv og original stil.

Produsert med «third fire» teknologien som danner en lett overflatestruktur og som fremhever den nostalgiske effekten.

Terratinta Ceramiche sine utsøkt enestående dekorfliser er presentert i alle våre 25 Norfloor- butikker over hele Norge. Finn din nærmeste butikk ved å besøke www.norfloor.no

Ønsker du mer #terratintastyle inspirasjon, moderne skandinavisk design og interiørideer til dine prosjekter kan du besøke www.terratinta.com

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s